Coś dla duszy i ciała
Na pierwszych dziesięciu pilotów na mecie będzie czekać cudownie schłodzony smakołyk. A jeżeli przypadkiem nie będzie któregoś dnia pogody, to zawsze znajdzie się coś na pocieszenie. Żywiecki Browar Rzemieślniczy Krajcar został otwarty 2 maja 2012 roku w samym centrum Żywca, miasta słynącego z długoletniej tradycji piwowarskiej.
Lokalizacja browaru w najstarszej dzielnicy Żywca – Rudzy, w budynku z 1865 roku, zobowiązała do odrestaurowania i stworzenia odpowiedniego wystroju wnętrz, pod okiem konserwatora zabytków. W efekcie, w klimatycznych, zabytkowych wnętrzach, przenoszących naszych gości w inną epokę, powstał browar z restauracją. Menu jest dostosowane do dominującego tu trunku, czyli piwa, a potrawy w nim goszczące przygotowywane są z naturalnych, codziennie świeżo dostarczanych produktów.
Piwo zaś jest warzone według starych, tradycyjnych receptur i jest niefiltrowane, niepasteryzowane oraz bez konserwantów. Gwarantuje to obecność żywych mikroorganizmów oraz witamin i mikroelementów. Nasze piwa są unikalne, o niepowtarzalnych walorach smakowych, a ich różnorodność zaspokaja wymagania każdego z gości. Każdy bowiem odwiedzający nas gość jest najważniejszy i mile widziany.
Lokalizacja:
ul. Świętokrzyska 8, 34-300 Żywiec
Godziny otwarcia:
Pon – Czw.: 10:00 – 22:00
Pt. – Sob.: 10:00 – 00:00
Niedz.: 12:00 – 22:00