Coś dla duszy i ciała

Na pierwszych dziesięciu pilotów na mecie będzie czekać cudownie schłodzony smakołyk. A jeżeli przypadkiem nie będzie któregoś dnia pogody, to zawsze znajdzie się coś na pocieszenie. Żywiecki Browar Rzemieślniczy Krajcar został otwarty 2 maja 2012 roku w samym centrum Żywca, miasta słynącego z długoletniej tradycji piwowarskiej.

 

krajcar_góry

Lokalizacja browaru w najstarszej dzielnicy Żywca – Rudzy, w budynku z 1865 roku, zobowiązała do odrestaurowania i stworzenia odpowiedniego wystroju wnętrz, pod okiem konserwatora zabytków. W efekcie, w klimatycznych, zabytkowych wnętrzach, przenoszących naszych gości w inną epokę, powstał browar z restauracją. Menu jest dostosowane do dominującego tu trunku, czyli piwa, a potrawy w nim goszczące przygotowywane są z naturalnych, codziennie świeżo dostarczanych produktów.

Piwo zaś jest warzone według starych, tradycyjnych receptur i jest niefiltrowane, niepasteryzowane oraz bez konserwantów. Gwarantuje to obecność żywych mikroorganizmów oraz witamin i mikroelementów. Nasze piwa są unikalne, o niepowtarzalnych walorach smakowych, a ich różnorodność zaspokaja wymagania każdego z gości. Każdy bowiem odwiedzający nas gość jest najważniejszy i mile widziany.

Lokalizacja:

ul. Świętokrzyska 8, 34-300 Żywiec

Godziny otwarcia:

Pon – Czw.: 10:00 – 22:00
Pt. – Sob.: 10:00 – 00:00
Niedz.: 12:00 – 22:00

Karolina Kocięcka

Członek zarządu PSP. Zajmuje się częścią sportową – organizuje m.in. Paralotniowe Mistrzostwa Polski oraz niektóre edycje PLP. Prowadzi dział bezpieczeństwa, gdzie zbierane są dane dot. zdarzeń niebezpiecznych. Jest głównym administratorem strony PSP.

  • email: psp@psp.org.pl

    Polskie Stowarzyszenie Paralotniowe
    ul. Nad Wisłą 4A, 04-987 Warszawa

    NIP 527 251 23 14
    REGON 140534339
    KRS 0000236118